Persberichten

Den Haag, 22 juli 2014

ROCKSVILLE BRENGT DERDE SINGLE “ENJOY” UIT

Na de eerdere releases van Mary en The Fix brengt ROCKSVILLE vandaag haar nieuwe single Enjoy uit. De single is vanaf vandaag verkrijgbaar als download op iTunes.

Optredens
Raymond Vogelaar: "We hebben de afgelopen periode veel gespeeld waaronder ook op middelgrote buitenfestivals. We hebben de kans gegrepen te checken hoe de meezinger Enjoy werd ontvangen en dit was van dien aard dat we als band besloten Enjoy als derde single nog deze zomer uit te brengen."

Boodschap
Dylan van Geest: “ROCKSVILLE schrijft songs uit het hart. Met Enjoy dragen we als band uit dat iedereen zich bewust moet zijn van de snelheid en drukte van het dagelijks leven. Geniet want voor je het weet is het voorbij! Want met de nieuwsberichten van de afgelopen tijd wordt dit credo voor ons iedere dag sterker”.

ROCKSVILLE live
vrijdag 29 augustus, De Kunstdagen in Goedereede
zaterdag 30 augustus, Festival Doe Iets in Walsoorden
zaterdag 13 september, Bandmarathon Nederland Drie in Wateringen
zaterdag 25 oktober 2014, Lokaal Vredebreuk in Den Haag


Den Haag, 12 juni 2014

ROCKSVILLE DE KOMENDE MAANDEN OP BUITENFESTIVALS TE ZIEN

De band ROCKSVILLE is de komende periode veelvuldig buiten te zien op de middelgrote festivals. Zo staat de band a.s. zaterdag 14 juni om 22:00 uur op het festival Koetstock in Kockengen. Een week later op 21 juni op het Hoekstock Festival waar de band op een drijvend ponton speelt.

Headliner
"Het gaat lekker..." aldus zanger Dylan van Geest. "Na ons optreden als openingsact van festival De Flakkeese Dagen zijn we gevraagd als headliner van de Kunstdagen in Goedereede op 29 augustus". Als afsluiting van een rij leuke festivals staat de band het zelfde weekend nog op het spraakmakende festival Doe Iets in Walsoorden met o.a. Jan Akkerman.

Nieuwe single Enjoy
Het komt de band goed uit zich nu in de kijker te spelen gezien de release van de nieuwe single Enjoy. Deze derde single is wederom door de band zelf opgenomen, gemixed door Emmanuel Miranda Rodrigues in Brazilië en vervolgens gemastered door Sander van der Heide in de Wisseloord studio’s. "We hebben alles in eigen hand en dat werkt voor ons super" aldus gitarist Raymond Vogelaar.

Houd de website en Facebook in de gaten voor extra info rondom de single release en reportages omtrent de festivals.

ROCKSVILLE live
zaterdag 14 juni, Koetstock 2014 in Kockengen
zaterdag 21 juni, Hoekstock Festival in Koudekerk a/d Rijn
vrijdag 29 augustus, De Kunstdagen in Goedereede
zondag 31 augustus, Festival Doe Iets in Walsoorden


Den Haag, 29 november 2013

ROCKSVILLE BRENGT TWEEDE SINGLE “THE FIX” UIT

Na de succesvolle release van Mary in september brengt ROCKSVILLE vandaag The Fix uit. De single is geschreven en opgenomen door de band zelf, en de mix werd ook deze keer afgeleverd door sound-engineer Emmanuel Miranda Rodrigues van studio Sound.track in Brazilië. De samenwerking tussen Nederland en Brazilië werk voor de band perfect. De single is vanaf vandaag verkrijgbaar als download op iTunes.

Mix en master
Martijn Pronk: "We hebben dezelfde weg gevolgd als bij onze eerste single Mary. Het opnameproces doen we volledig zelf, en dat werkt voor ons erg goed. Weliswaar met een beperkt budget, maar met onze ervaring, doorzettingsvermogen en goede wil zijn we ook nu weer in staat gebleken om kwalitatief erg goede opnames te maken. Daarna zijn de tracks naar Brazilië gestuurd, en daar heeft Emmanuel in zijn studio The Fix verder afgemixed. Na wat heen en weer mailen tussen Nederland en Brazilië heeft Emmanuel wederom een hele smaakvolle mix afgeleverd." Oscar Schuiling: "The Fix is gemasterd in de Wisseloord Studio's door master-engineer Sander van der Heide. Dat was voor ons de kers op de taart, want Sander heeft eerder gewerkt met Blof, Golden Earring, Rammstein, The Scorpions, en andere grote nationale- en internationale acts. Bands waar we veel respect voor hebben. We zijn dan ook heel trots dat The Fix door Sander onder handen is genomen."

Singles
ROCKSVILLE kiest er voor om singles op te nemen en uit te brengen. Oscar Schuiling daarover: "In deze tijd van iTunes en Spotify heeft het niet zoveel zin om te wachten tot je 12 nummers op een cd kunt zetten. Onze singles zijn een product van wat we op dit moment leuk vinden. Dus als een song klaar is, dan maken we die gelijk beschikbaar op iTunes. Hoe vaak komt het anno 2013 nog voor dat mensen een hele cd op iTunes downloaden? Er wordt veel vaker gekozen voor enkele nummers die men leuk vindt, en daar spelen we met onze manier van werken op in."

Op zaterdag 4 januari 2014 staat ROCKSVILLE in het Paard Café in Den Haag met een energieke live-show. Op de setlist staan krachtige en melodieuze powerpop-songs.

ROCKSVILLE live
vrijdag 29 november 2013, Stork on Air op Den Haag FM 92.0
zaterdag 30 november 2013, Nederland Drie in Wateringen
zaterdag 4 januari 2014, Paardcafé in Den Haag
vrijdag 10 januari 2014, Haags Pop Centrum in Den Haag
vrijdag 31 januari 2014, Teejatercafe in Naaldwijk


Den Haag, 10 september 2013

ROCKSVILLE BRENGT “MARY” UIT - EEN SAMENWERKING TUSSEN NEDERLAND EN BRAZILIË

De eerste single van de rockformatie ROCKSVILLE is geschreven en opgenomen door de band zelf. Voor het mixen week de band uit naar studio Sound.track in Brazilië. De final mastering werd gedaan door Sander van der Heide in studio The Saint of Sound in Soest. De single is vanaf vandaag verkrijgbaar als download op iTunes.

Dylan van Geest: “Het opnameproces voor Mary hebben we in eigen hand gehouden. Die keuze was snel gemaakt, want ons budget was beperkt. Maar de eigen opnames waren een prima basis om verder mee te werken. Deze manier van opnemen past eigenlijk heel goed bij ons. En met alle respect, maar dagenlang opnemen, wachten, luisteren, opnemen, nog meer wachten in de studio... die tijd hebben we wel gehad. De volgende single doen we zeker weer op onze eigen manier. Sander van der Heide, mastering engineer van The Saint of Sound, deed de mastering voor Mary. We zijn trots op het uiteindelijke resultaat."

Raymond Vogelaar: “Het is anno 2013 heel gemakkelijk om via internet bestanden de hele wereld over te sturen. Op die manier hebben we ook onze audio-bestanden naar sound-engineer Emmanuel Miranda Rodrigues van studio Sound.track in Brazilië gestuurd. Ik kende Emmanuel nog van de band Gemstone. Daarna is er nog flink heen en weer gemaild tussen Nederland en Brazilië om de mix te finetunen, maar daar is het resultaat dan ook naar. De samenwerking met Brazilië ging uitstekend en Emmanuel voelde heel goed aan welke kant we op wilden. Dit smaakt naar meer!”

ROCKSVILLE sound
ROCKSVILLE heeft een strak en volwassen geluid ontwikkeld. De muzikanten voelen zich thuis in diverse muziekstijlen, maar de roots en inspiratiebronnen liggen vooral in de rock. De sound van ROCKSVILLE laat zich omschrijven als stevig en compact, maar tegelijkertijd toegankelijk en melodieus.

In oktober en november staat de band weer op de planken met een aantal nieuwe songs. In de tussentijd is ROCKSVILLE nog te zien op zaterdag 21 september in Lokaal Vredebreuk in Den Haag.

ROCKSVILLE live
vrijdag 18 oktober, JJ Music House in Zoetermeer
zaterdag 19 oktober, Teejatercafe in Naaldwijk
woensdag 13 november, De SuperMarkt in Den Haag
zaterdag 23 november, Hoxemacoa in Lopik
zaterdag 30 november, Nederland Drie in Wateringen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook